Aljašský klee kai

Alaskan Klee Kai

POVAHA

Alaskan Klee Kai také volal mini nebo miniaturní husky husky. Je to nejúžasnější plemeno, kterému se podařilo přivést do minulého století. To se podařilo skloubit všechny ty pozitivní vlastnosti a charakteristiky, které mohou existovat jen v psovi. Přeloženo z Eskymáci cus kai ‚znamená‘ malý pes“. Jednoduché a nekomplikovaná. Ale i přes jednoduchost jeho jméno, toto plemeno je považován za nejúspěšnější mezi těmi, kteří byli v poslední době staženy.

Popis

Huskies - to je jeden z nejpopulárnějších anejkrásnější plemen na světě. Ale ne každý má možnost mít na svém domě velkého psa. To je pro takový případ na Aljašce, byla chována speciální plemeno, což je miniaturní, ale přesné kopie Husky - Aljašský Klee Kai nebo mini husky. Tento pes je ideální pro milovníky malých domácích zvířat, které lze snadno vymačkané a dokonce průjem se psem v sáčku. Stojí za zmínku, že Klee Kai - to není „sníh pes“, nést svého pána na saních, a malý společník, který bude do vašeho života přinese radost a krásu.

To je neuvěřitelně energický a veselý pes. Je ideální pro majitele single, tak i pro velké rodiny s malými dětmi. Přes jeho „mládí“ plemene osvědčil velmi dobrou stránku. Většina chovatelů, chovatelé a fanoušci předvídat Klee Kai psů velkou budoucnost.

Klee Kai bude vždy schopen zapůsobitjiní, i když jeho hostitel mega-star. Jeho úžasný vzhled a temperament nebude schopna zastínit jiný pes, a ještě více lidí. V mini-zastřený vždy ohlížet na ulici a vyprovodit její vzhled a úsměvy.</ P>

Klee Kai vzhled je velmi podobný tomu, sibiřský husky. Nejvýraznější část její vzhled - velká a inteligentní oči. Ale hlavní rozdíl od své mateřské společnosti - to je velmi jemný, laskavý a současně hravý a rozpustilý charakter. Klee Kai - společenský „miláčkem“ v kontaktu s nimiž může být účtované neuvěřitelně silný a pozitivní energie.

HISTORIE

Toto nádherné plemeno se objevil v druhé polovině 20. století. Konkrétně, v 70. letech americký Linda Spurlin má ve svém domě Husky. Pes byl ještě docela malý a Linda si myslel, že by bylo skvělé vytvořit miniaturní, ale přesné kopie tohoto krásného psa s jasným vzhledem. Linda koncipovaný začala společnost s přítelkyní Eylin Gregori. Pracovali více než 20 let, než se plemeno, které by bylo přesně stejné jako celé kráse známé husky, ale co do velikosti několikanásobně menší.

Oficiální odkrývající skalní útvaryJe provedena v roce 1989. Byla to velká událost, po kterém miniaturní Huskies byly zástupy fanoušků a obdivovatelů. To bylo jen v roce 1995, se obrátili k dosažení vynikajících výsledků: objevilo světlo malé aljašské psa. Ve stejném roce byl rozeznatelný nejvzácnější chovy plemene sdružení.

Dosud není známo, jak přesně chovatelPodařilo se nám dosáhnout takových výsledků a přinese Klee Kai moderní vzhled. zda byly pořízeny jen nejmenší zástupce husky nebo používány k překračování dalších miniaturních plemen. Ale bylo to bez ohledu na to, jaké metody se používají a Gregory Spurlin: protože se jim podařilo vytvořit dílo a potěšit tisíce chovatelů.

Toto plemeno je možné rozdělit do 3 hlavních typů, které se liší ve velikosti:

  • Standardní se zvyšující se od 38 do 42 cm a hmotnost 10 kg;
  • malé s nárůstem od 33 do 39 cm a o hmotnosti do 7 kg;
  • toi se zvyšující se na 33 cm a hmotnosti 4,5 kg.

Od Klee Kai Husky se liší nejen malévelikost, ale zatočený ocas, podobná té, která Huskies. Mini Husky - malá kopie Huskies, střední, kompaktní pes s harmonicky složené tělo. Má velmi výrazné oči, které mohou být jasně modrá, zelená nebo hnědá. Také povoleno mnohobarevný duhovky.

Zástupci Klee Kai plemeno může být opravdoví přátelé a rodina na 14-16 let. Dá se říci, že jsou dlouhé trvání.